fbpx

USZT

Átadták a GIA Form Szerszám és Alkatrészgyártó Kft. új üzemcsarnokát, mely 100 millió forintos Európai Uniós támogatással épült Érden, az M6-os autópálya közelében.
2013. december 10.

Az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program „Telephelyfejlesztés” tárgyú felhívást tett közzé, melyre az érdi székhelyű GIA Form Kft. a „A GIA Form Kft. korszerű telephelyének létesítése Érden” című projektjavaslattal nyert 30% támogatást. A KMOP-1.5.3/C-11-2011-0113 azonosító számú projekt összesen nettó: 330 709 499 – forintos költségvetésből, 100 000 000.- forint vissza nem térítendő támogatással valósult meg.

2012 januárjában az Új Széchenyi Terv keretében az érdi székhelyű, műanyagfröccsöntő szerszámokat és alkatrészeket gyártó GIA Form Kft. 100 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert egy új, 3300 négyzetméteres, többszintes üzemcsarnok építésére, melyet 2013. december 10-én avattak fel.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő is, aki arról beszélt, hogy mit tehet egy város, egy állam, és annak kormánya annak érdekében, hogy az emberek merjenek vállalkozni és bízzanak a jövőben. Elmondta, hogy folytatni kívánják azt a munkát, melynek célja, hogy Érdet vonzóvá tegyék a vállalkozások számára az ipari, gazdasági és infrastrukturális feltételek megteremtésével, a közoktatás színvonalának emelésével. Emlékeztetett arra, hogy nem csak egy új létesítmény avatását ünnepeljük, hanem azt a több mint 100 éves szakmai tradíciót is, melyet a magyar szerszámkészítés jelent.

Majcher Barbara főtanácsos, szakmai tanácsadó, a Magyar Formatervezési Tanács irodavezetője üzenetében hangsúlyozta, hogy kevés olyan cég van ma Magyarországon, akiknél ennyire tudatos a minőség és a szaktudás megbecsülése, ennyire fontos a design és a gazdaság területének összekapcsolására irányuló igény. A GIA Form Kft. ezen a területen is példaértékű és iránymutató, hisz hosszú évek óta nemcsak a designerek munkájának puszta felhasználója, de projektek menedzsere is. Olyan cég, amely a designmenedzsment eszközeit nem tankönyvszerűen alkalmazza, hanem organikusan, mindennapi tevékenységébe illeszti.
Gaszt Attila, a GIA Form Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta, hogy az új csarnok avatása több szempontból is jelentős mérföldkő a cég életében. Bár a beruházás alap költségvetését jelentősen túl kellett lépni, de mind a szerszámüzem, mind a fröccsöntő üzem kapacitásait meg tudják duplázni, ezen kívül egy új tevékenységgel is kiegészül a cég eddigi tevékenységi köre. Az új csarnokban már el tudják végezni az üzemben gyártott fröccsöntött alkatrészek mechanikai előszerelését is, így komplett részegységeket tudnak szállítani partnereik részére. Eddig a termelés három telephelyen folyt, az új csarnokba a két érdi telephely költözik.A projekt indulásakor a cég 35 főt foglalkoztatott, a jelenlegi dolgozói létszám 45 fő.

A cég egy 80-as évek végén alapított kis műanyagfröccsöntő- és kivágószerszámokat gyártó egyéni vállalkozásból – megtartva a családi cégek működési előnyeit – az autó-, az elektronikai, a csomagoló- az energetikai-, és az orvostechnikai ipart kiszolgáló nemzetközi beszállítóvá vált. mai formájában 2003 óta működik, fejlődése folyamatos, éves forgalma mára elérte 750 millió forintot. A cég fő profilja jelenleg a szerszámkészítés, műanyagfröccsöntés, fémmegmunkálás, szerelés, valamint a teljes projektkezelés a fröccsöntés területén.

Az új üzemcsarnok lehetővé teszi a folyamatosan bővülő ügyfélkör magas színvonalú kiszolgálását, és teret ad a további fejlesztéseknek is. Az esztétikus, modern épület, a rendezett, környezettudatosan kialakított külső terület fontos eleme a cég által prioritásként kezelt értékek – minőség, megbízhatóság, rugalmasság – új üzleti partnerek felé való kommunikálásának is.

GIA Form Szerszám és Alkatrészgyártó Kft. 
H-2030 Érd, Kornélia u. 3/A

Telefon: +36 23 366 738
Fax: +36 23 520 738

iroda@giaform.hu
giaform.hu
www.gepesz.hu
www.szechenyi2020.hu