fbpx

TERVEZÉS

Ahhoz, hogy egy fröccsöntött termék a megrendelő igényeinek megfelelő minőségben, és a számára lehető legideálisabb költség szinten készüljön el, a gyártást egy professzionális tervezésnek kell megelőznie!

Mi a GIA Form-nál kiemelt figyelmet fordítunk a terméktervezésre!

  • Fiatal, tehetséges és motiválttermék- és szerszámtervező mérnökökből álló tervező csapattal rendelkezünk.
  • A tervezési és gyártási folyamatok paramétereit dokumentáljuk, így átlátható minden projekt és a módosítások nyomon követhetőek.
  • Analízis, design, termék- és szerszámtervezés /CAD, CAM/ egy helyen.

Mire nyújtunk megoldást?

Analízis

Az analízis során megvizsgáljuk a terveket, hogy feltárjuk az esetleges hibákat, amik a későbbi munkafolyamatok során problémákat okozhatnak. Igyekszünk minden lehetséges hibát kizárni már a tervezőasztalon, a formatervező, terméktervező, szerszámtervező, szerszámgyártó és a fröccstechnológus kollégák bevonásával.

Formatervezés

Támogatjuk, vagy átvállaljuk a termék formatervezését. Miért fontos ez? Mert ha a formatervek nincsenek megfelelően igazítva a későbbi munkafolyamatokhoz, és nincsenek figyelembe véve a gyárthatósági szempontok, akkor az egész gyártás elcsúszik már a legelején. Mi szakmai szemmel vizsgáljuk a formaterveket, és képesek vagyunk kiszűrni az esetleges hibákat.

Terméktervezés

A formatervező által megálmodott irányvonalat – a fröccsöntés szabályait figyelembe véve – gyártható termékké tervezi tapasztalt, saját mérnök csapatunk. Szakembereink a teljes gyártási folyamatot összefogva, az összes lépéshez rendelkezésre álló szakértelemmel gondoskodnak róla, hogy ne csúszhasson semmilyen hiba a kivitelezés gépezetébe, minden egyes alkatrészt úgy tervezünk meg, hogy az a végső célt szolgálja.

Szerszámtervezés

Mi a gyártáshoz szükséges szerszámokat úgy tervezzük meg, hogy a legjobb technikai és gyártási eredményeket érjük el. Szakembereink a szerszámtervezés és fröccsöntés ökölszabályait betartva koordinálják a folyamatot, a tökéletes végeredmény érdekében.

Milyen előnyökkel jár, ha a tervezést és a kivitelezést egy helyen megtalálja?

Sok esetben külön kezelik a műanyag fröccsöntést, a szerszámgyártást, és a terméktervezést, annak ellenére, hogy egymáshoz szorosan kapcsolódó folyamatok. Ez azért nem célszerű, mert igen gyakori, hogy sem a formatervező, sem az terméktervező nem tudja, hogy hol vannak a fröccsöntés fizikai határai. Az alapvető tervezési hibák pedig csak a szerszámpróba alkalmával derülnek ki.

Ha a tervezés és a gyártás egy helyen történik, úgy képesek vagyunk elkerülni az ehhez hasonló hibákat, és a szerszám már az ideális állapotban készülhet el. Ha mégis optimalizálni kell, akkor azt azonnal, házon belül meg tudjuk tenni.

Kerülje el a hibafaktorokat, kérjen ajánlatot Ön is!