fbpx

Sikersztori a GIA Form-nál - megrendelőnk mesél tapasztalatairól

Blog
Egyik aktuális teljes körű ipari projektmanagement munkánkkal kapcsolatban megkérdeztük megrendelőnket, Kovács Attilát - az EFC technológia feltalálóját - tapasztalatairól, amit egy interjú keretében osztott meg velünk.

Hogyan találtál rá a GIA Form-ra és miért vetted fel a kapcsolatot velünk?

“Van egy találmányom, az EFC technológia, aminek a piacra juttatásán dolgozunk. A találmány működéséhez több olyan alkatrészre van szükség, amiből összeáll a termék. Az egyik ilyen alkatrészhez kerestünk beszállító partnert, aki elkészíti a szerszámokat. Egy ismerős ajánlása által találtuk meg a GIA Form-ot.

A fő szempont az volt, hogy Budapest vonzáskörzetében, műszakilag megfelelő partnert találjunk a szerszámok elkészítéséhez. Az már menet közben derült ki, hogy a GIA Form teljesen ideális, mert nemcsak szerszámokat tervez és gyárt, hanem magát a fröccsöntést is el tudja végezni.

Három cégtől kértünk ajánlatot, és a GIA Form bizonyult a legideálisabbnak. Ár-érték arányban ők voltak a legjobbak, de a döntő érv a teljes körű ipari projektmanagement szolgáltatás volt.”

Összefoglalnád pár mondatban, hogy mi volt a projekt lényege, amivel megbíztad a céget, és hol tart most?

“Ez az Energy Free Comfort (EFC) technológia, amivel szabályozzunk a terhelt felületi komfortot, azaz az ülőbútorok, ágymatracok felületi keménységét. Megrendelőink a bútorgyártók, akik megvalósítják a mi alkatrészünk segítségével a szabályozható terméket, mint fotel, kanapé, irodai szék, párnák, stb.

A projektet a termékfejlesztéssel kezdtük. Amikor összeálltak a tervrajzok, ki lettek nyomtatva az alkatrész 3D-ben. Ez nagy segítség volt, hogy a kezembe tudtam venni. Jelen pillanatban a szerszámok készen vannak, és az első 50 próbaszériás darab is le lett gyártva. Minimális módosítások történtek az alkatrészeken, és hamarosan meg tudom nézni a következő 50-es szériát.”

Mi volt a benyomásod, amikor elkezdődött a közös munka?

“Nagyon jól éreztem magam az első pillanattól kezdve, a high-tech üzem látványa azonnal meggyőzött. Úgy éreztem magam, mint egy versenyautó-építő műhelyben, ahol minden tiszta, rendezett, áttekinthető. Pont olyan, amilyet az ember a 21. században elképzel. A másik két hely, ahonnan ajánlatot kértünk már nem ugyanezt a benyomást tette rám, inkább egy 20. századi állami autószervízhez hasonlítanám, a GIA Form üzemével szemben. Szinte vágytam arra, hogy a GIA Form adja a jó ajánlatot, hogy velük dolgozhassak, és szerencsére így is lett.”

Mennyire vagy elégedett a GIA Form munkájával?

“Maximálisan elégedett vagyok. A termékfejlesztés során természetesen minden ilyen esetben kell kompromisszumot kötni, de úgy érzem, hogy kikristályosodott az az alkatrész, amit szerettem volna, és probléma nélkül meg is lehet valósítani. A GIA Form munkatársai nem riadtak vissza a műszaki kihívástól.”

A tervezéssel, a kivitelezéssel, vagy ezeknek a komplex összehangolásával voltál inkább elégedett?

“Mindennel, a kommunikációval, a hozzáállással, a munka minőségével. Már mielőtt elkezdtük a közös munkát erősítette a bizalmamat a sok pozitív információ, amit a cégről olvastam, és ezt a sok pozitívumot mind alátámasztották a közös munka során.”

Szerinted mi a legnagyobb előnye a GIA Form-nak?

“Egyértelműen a teljes körű ipari projektmanagement szolgáltatás. Nagy terhet vesz le a vállamról az, hogy egy kézben tudhatom a teljes folyamatot, és természetesen kevesebb a hibafaktor is. Jobban vigyáznak a szerszámra, ha mégis van valami probléma, akkor házon belül rendbe tudják tenni. Míg ha más cég által történik a szerszámkészítést és a fröccsöntés, akkor ki tudja, hogy mennyi felelősségtudat van a két különböző cég dolgozóiban, illetve mekkora munkakapacitással rendelkeznek ezek a cégek, és ha gond van a szerszámmal, mikorra tudják vállalni a javítást, mikor kerül újra hadra fogható állapotba. Ráadásul már a műszaki élet más területéről megtapasztaltam azt a fajta egymásra mutogatást, amikor az egyik iparág a másikat okolja, hogy nincs a helyzet magaslatán. Ez jellemző a szerszámgyártók és fröccsöntők között is, a GIA Form szolgáltatásának teljeskörűsége azonban kikerüli ezeket a problémákat.”

Ajánlanád a GIA Form-ot másoknak?

“Persze, teljes mértékben elégedett vagyok. Bízom benne, hogy a sorozatgyártás is hasonló elégedettséggel fog eltölteni, mint az alkatrésztervezés, szerszámtervezés és szerszámgyártás.”

Vegye fel velünk a kapcsolatot Ön is teljes körű ipari projektmanagement szolgáltatásunkkal kapcsolatban!