fbpx

Rovalma - nagy hővezető képességű - szerszámacél esettanulmány

Blog
A spanyol Rovalma cég egy újabb innovációt tett elérhetővé a szerszámanyagok piacán. Az átfogó kutatásaival, fejlesztéseivel, a legújabb gyártási technikákkal, valamint a mélyreható minőség-ellenőrzéssel jelentős eredményeket ért el. A Rovalma nagy hővezető képességű, HTCS 130DC szerszámacél különlegessége a 60 W/(m*K)-t meghaladó hővezető képessége, amely egyedülállóvá teszi a piacon. A GIA Form már ki is próbálta ezt a szerszámacélt, ami még csak éppen most jött be Magyarországra, és nemcsak megosztjuk a tapasztalatainkat ezzel kapcsolatban, de még a magyarországi kizárólagos forgalmazóval is beszélgettünk erről az újdonságról.

A Rovalma HTCS 130DC szerszámacélról

A Rovalma által kifejlesztett szerszámacél a piacon egyedülálló. Nagy hővezető képességű, különleges szerszámacéljai (FASTCOOL, HTCS  >50 - >60 W/(M*K)) formaadó részek kialakítására javasoltak. A HTCS-130 DC különösen nagy tisztaságú, nagyon finom mikrostruktúrával rendelkező, kimagasló hővezető képességű (62 W/(m*K))! szerszámacél, kiválóan polírozható, mechanikai tulajdonságai megfelelnek a jellemzően használt melegalakító szerszámacélokénak. Elérhető maximális keménység 52 HRc.

Szentes Zsolt - a Foundry-Solid Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft tulajdonosa - beszél nekünk a Rovalma különleges szerszámacéljáról:

Mitől különleges ez a szerszámacél?

“A Rovalma HTCS 130DC egyediségét nagy hővezető képessége adja. Más ilyen termék jelenleg nem található meg a piacon. A versenytársak wolfram és réz ötvözeteket kínálnak azon alkalmazások részére, ahol a megnövelt hővezető képességre van igény. Azonban a Rovalma HTCS 130DC ezekkel szemben rendelkezik az acél minden kedvező tulajdonságával.”

Milyen felhasználási területeken tudnak a leginkább érvényesülni a Rovalma HTCS 130DC szerszámacél különleges tulajdonságai?

“Alapvetően olyan területeken tud érvényesülni, ahol a hő hatékony elvezetése előnyt jelent. Ilyen a műanyag fröccsöntés, nyomásos öntészeti területek, alumínium kokilla öntészet, cink, zamak öntés, kovácsolás, présedzés.”

Mi az előnye más anyagokkal szemben?

“Mivel acél, így rendelkezik annak keménységével, mechanikai tulajdonságaival, de mégis olyan jó a hővezetése, mintha berillium-bronzzal dolgoznánk. Mechanikai tulajdonságaiban megfelel a 1.2343 / 1.2344 anyagminőségeknek, kopásállóságban ezeket felül is tudja múlni. A műanyag fröccsöntés területén használatával

  • jelentősen csökkenthető a szerszám hűtési ideje, ezáltal a ciklusidő a gyártás során (10-30%)
  • javítható a termék minősége és csökkenthető a selejt (deformációk, vetemedések, felületi hibák)
  • kiválthatók a különféle rézötvözetek, volfrámötvözetek használata, valamint a 3D nyomtatással kialakított formakövető hűtést tartalmazó szerszámelemek alkalmazása
  • a hatékonyabb hűtésnek köszönhetően csökkenthető az energia ráfordítás a termékgyártás során”

Hogyan képes helyettesíteni a berillium-bronzot?

“Felhasználói visszajelzések alapján a műanyag fröccsöntés területén eredményesen helyettesítheti a berillium-bronzból kialakított formaadó részeket a ciklusidő szinten tartása mellett. Az adott alkalmazás esetén előnye a bronzhoz képest abban mutatkozott meg, hogy hegesztéssel könnyen javítható, nitridálható, bevonatolható valamint 10X-res élettartam volt elérhető a HTCS 130 DC alkalmazásával.”

Mennyire újdonság ez az anyag? Hány cég dolgozott már ezzel a szerszámacéllal az országban?

“Egy éve képviseljük a Rovalmát Magyarországon. Most történik a termékek bevezetése, a korábbi években csak egy-két cég ismerkedett meg vele.”

A GIA Form tapasztalatai

Nagyon pozitív tapasztalataink voltak a HTCS 130DC szerszámacéllal kapcsolatban. Edzhető és nagyon jó a hővezető képessége. Helyettesíti a berillium-bronzot és nagyban csökkenthető a ciklusidő. Szikraforgácsolhatóak, nitridálhatóak, bevonatolhatóak, hegeszthetők, PCE alkalmazható. Rendelhetőek előedzetten a kívánt keménységre.

Azt tapasztaltuk, hogy jelentősen javítható a gyártott darab minősége, csökkenthetőek a deformációk, vetemedések, valamint beszívódások, a túlhűtött, túlmelegedett területek. Növelhető a szerszám élettartama és csökkenthető a gyártás idő. Jelentősen rövidebb ciklusidő jellemző a fröccsöntés során.