Ötlettől a megvalósításig - Ipari projektmanagement a GIA Form-nál

Blog
Nagyon fontos, hogy már a tervezés korai szakaszában olyan gyártó partnere legyen, aki átlátja a teljes folyamatot, és rálátása van a végeredményre. Egy ilyen partner ismeri az összes munkafolyamat buktatóit, és már a tervezésnél felhívhatja a figyelmet az esetleges hibákra. Mi a GIA Form-nál felismertük ezt az igényt, és ezért alakítottuk ki a teljeskörű ipari projektmanagement szolgáltatásunkat, melynek keretében felülvizsgáljuk a terveket, a hibafaktorok, gyárthatóság, gazdaságosság szempontjából, hogy Önnek ne a folyamat közben, vagy még rosszabb esetben a legvégén kelljen rádöbbennie, ami akkor már idő- és pénzveszteséggel jár.

A teljeskörű ipari projektmanagement lépései

 

Analízis

  Első lépésben csinálunk egy részletes analízist, amely során megvizsgáljuk a terveket, hogy fényt derítsünk az esetleges hibákra, amik a későbbi munkafolyamatok során merülhetnek fel. Igyekszünk minden lehetséges hibát kizárni már a tervezőasztalon, a formatervező, szerszámtervező, szerszámgyártó és a fröccstechnológus kollégák bevonásával.  

Design

  Támogatjuk, vagy átvállaljuk a termék formatervezését. Miért fontos ez? Mert ha a tervek nincsenek megfelelően igazítva a későbbi munkafolyamatokhoz, akkor az egész gyártás elcsúszik, már a legelején. Mi szakmai szemmel vizsgáljuk a terveket, és képesek vagyunk kiszűrni az esetleges hibákat.  

Tervezés

  Az, hogy egy fröccsöntött termék a megrendelő elvárásainak megfelelő minőségben kerüljön le a gyártósorról, az a legnagyobb mértékben a tervezési folyamaton múlik. Egy-egy elhibázott folyamat, akár milliókba is kerülhet a termék ötletgazdája számára. Egyetlen apró tervezési hiba végigmegy a teljes rendszeren, és ha nincs olyan szakember, aki a szerszámtervezés és fröccsöntés ökölszabályait betartva koordinálja a folyamatot, a végeredmény nagy valószínűség szerint nem lesz tökéletes. Mi a gyártáshoz szükséges szerszámokat úgy tervezzük meg, hogy a legjobb technikai és gyártási eredményeket érjük el.

Gyártás

  Cégünk több évtizedes tapasztalata biztosítja a kellő kompetenciát és szakértelmet a gyártás során. Modern, 85%-ban automatizált gépparkkal rendelkező üzemünkben, sokéves tapasztalattal rendelkező szakembereink rugalmasan kezelik a gyártási folyamat során felmerülő esetleges problémákat.

Összeszerelés

  Nemcsak elkészítjük a szerszámot, hanem elvégezzük a próbagyártásokat, ezt követően pedig a szériagyártást. A részegységek összeszerelését, tapasztalt, precíz munkatársaink végzik. A gyártócsarnok optimális kialakítása, az egységek közötti megfelelő logisztikai kapcsolat biztosítja a gyors, pontos szerelést.  

Logisztika

  3300 négyzetméteres üzemcsarnokunkban az elkészült termékek raktározását is vállaljuk. Budapest közelében, Érd déli ipari parkjában, az M6-os autópálya mellett található üzemünk kiváló és kényelmes logisztikai lehetőségeket nyújt megrendelőink számára.

Amikor az ötletét szeretné formába önteni, már ennél a korai szakasznál is nagyon fontos a megfelelő partner kiválasztása. Figyelembe kell vennie, hogy a műanyag alkatrészek tervezése és gyártása egy külön iparág. Ha a tervező a műanyag specifikációkhoz nem ért, nem tudja, hogy adott körülmények között hogyan fog reagálni egy anyag, akkor szükség van külön szakemberekre. Sok hiba elkerülhető azzal, ha egy olyan partnere van, akinél rendelkezésre áll minden munkafolyamat elvégzéséhez szükséges erőforrás és szakértelem.

Ha teljeskörű ipari projektmanagement szolgáltatásunk felkeltette az érdeklődését, keressen bennünket bizalommal!