Miért a GIA Form?

Blog
Egy tárgyalás során megkérdeztük Ügyfelünktől, hogyan talált meg minket. Amikor azt válaszolta, hogy az interneten bukkant ránk, kíváncsiak voltunk, hogy miért minket választott a Google találati listájában szereplő számos cég közül. Most Önökkel is megosztjuk indokait. “Hogy miért a GIA Form volt a számunkra megfelelő? Sok cég van a piacon, de olyan cég, aki igazán partner is tud lenni, nagyon kevés.

Mi olyan céget kerestünk, amely
  • rendelkezik a kellő referenciákkal
  • van tervezői rutinja
  • van kapacitása
  • megfelelő gépparkkal rendelkezik
  • magas szakértelemmel bír

Hogy miért? Sokszor a megrendelő cég nem rendelkezik a kellő mérnöki tudással. Így volt ez a mi esetünkben is. A műanyag alkatrészek tervezése és gyártása egy külön iparág, hiába van a tervezőnek mérnöki tudása, ettől függetlenül a műanyag specifikációkhoz nem ért, nincs valós rálátása, hogy adott körülmények között hogyan fog reagálni egy anyag, nem ismeri a buktatókat. Ezzel szemben azonban a legtöbb fröccsöntő cég elvárja, hogy kész tervekkel, kész szerszámmal keresse meg a megrendelő, és sok esetben kiderül, hogy a szerszám nem is megfelelő, ezért át kell alakítani, vagy meg kell javítani, vagy legrosszabb esetben újra le kell gyártatni.

A mi rutinos beszerzési vezetőnk már tudja, hogy mennyit számít a tapasztalat, és hány hiba elkerülhető azzal, ha egy olyan partnerük van, akinél össze van fogva a folyamat. Ha külön van a tervezés, a szerszámgyártás, és a fröccsöntés, egy hiba esetén ujjal mutogatnak egymásra, de Ön fizeti meg az árát.

Még ha sokkal olcsóbb ajánlatot is ad egy-egy különálló cég, a projekt végére mindig kiderül, hogy az az árkülönbség elveszik a hibák és csúszások során, így soha nem éri meg az olcsóbb ajánlatot választani.

Szükségünk volt tehát egy megbízható partnerre, aki segít nekünk megoldásokat találni az olyan kérdéseinkre, mint hogy hogyan lesz megfelelő az alkatrész teherbírása, hogyan lehet gazdaságos a gyártás, stb.

GIA Form-nál ebben mind precíz, szakmai segítséget nyújtanak. Sőt, számítógépes szimulációk is rendelkezésükre állnak a teherbírás és egyéb részletek pontos megtervezéséhez.

Számos sikeres projekttel a hátunk mögött mi már tudjuk, hogy ha ezek a szakmai, és tapasztalati tudásalapok hiányoznak, akkor olyan problémák léphetnek fel a gyártás során, ami komoly költségkiesést, és akár presztízsveszteséget okoz, pl. egy már megkötött szerződés, elvállalt pályázat esetén. Ha leszerződik, akkor a rendeléseket határidőre kell teljesíteni, ehhez pedig egy megbízható partner kell.

Ezért mi a gyártó kiválasztásakor a már fent említett szempontokat vizsgáljuk meg, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy ők hiba nélkül, jó minőségben, és időre le fogják gyártani a megrendelésünket. A GIA Form volt az a cég, ami tökéletesen megfelelt ezek alapján az elvárásainknak.

Ha egy cégnél nincs külön termékfejlesztési osztály, akkor egy ilyen partnerre egyszerűen szüksége van, máshogy nem lehet jól csinálni.”