Költségoptimalizált gyártás

Blog
Ahhoz, hogy egy fröccsöntött termék a megrendelő igényeinek megfelelő minőségben, és a számára lehető legideálisabb költségekkel készüljön el, a gyártást egy professzionális tervezésnek kell megelőznie, hiszen egy elhibázott folyamat akár milliókba is kerülhet.  

Hogyan kerülhetjük el a többletköltségeket?

Sok esetben külön kezeljük a műanyag fröccsöntést, a szerszámkészítést, és a terméktervezést, annak ellenére, hogy egymáshoz szorosan kapcsolódó folyamatok. Ez azért nem célszerű, mert igen gyakori, hogy sem a formatervező, sem az alkatrésztervező nem tudja, hogy hol vannak a fröccsöntés fizikai határai. Az alapvető tervezési hibák pedig csak a szerszámpróba alkalmával derülnek ki. Éppen ezért mi a GIA Form-nál nemcsak fröccsöntéssel, hanem termékanalízissel, terméktervezéssel, szerszámtervezéssel és szerszámkészítéssel is foglalkozunk. Így képesek vagyunk elkerülni az ehhez hasonló hibákat, és a szerszám már az ideális állapotban készülhet el. Ha mégis optimalizálni kell, akkor azt azonnal, egy fedél alatt meg tudjuk tenni. Ellenkező esetben nem kevés idő- és pénzveszteség ugyanis, ha többkörös szerszámmódosítási folyamat akadályozza a gyártást. A szerszámkészítő és a fröccsöntő üzem közötti szerszámmozgatás számos esetben okoz nehézséget, késleltetve ezzel a nullszériát és a sorozatgyártást, de nem a GIA Form-nál!

Hogyan optimalizálhatjuk a gyártási költségeket?

A megbízóinknak ígért költségoptimalizált gyártás azt jelenti, hogy mi a GIA Form-nál kiemelt figyelmet fordítunk a tervezésre, a gyártás minden mozzanatánál. Könnyebbséget nyújtunk partnereinknek azzal, hogy teljes körű ipari projektmenedzsmentet is vállalunk, így a megrendelő egy kézben tudhatja a termékének tervezését, gyártását és szállítását, optimalizálva ezzel a teljes folyamatot. A precíz gyártás pedig alacsonyabb költségeket is jelent, hiszen semmi nem történik feleslegesen. Modern üzemben, high tech gyártástechnológiákkal, 85%-ban robotokkal dolgozunk, és különös figyelmet fordítunk arra, hogy a mindennapi munka hatékonyan, gördülékenyen történjen. Keressen bennünket bizalommal Ön is!