fbpx

Szerszámgyártás

Cégünk egyik fő tevékenysége a szerszámgyártás. 95%-ban precíziós műanyag fröccsöntő szerszámokat gyártunk, de igény esetén lemezalakító- és magasnyomású alumínium öntőszerszámokat is elkészítünk.

Mit érdemes tudni szerszámgyártás tevékenységünkről?

  • Nagy szériában történő kivitelezéshez ajánljuk az egyedi fejlesztésű technológiával gyártott, különleges minőségű szerszámainkat.
  • Közepes mennyiségű darabszám gyártásához olyan minőségi szerszámokat állítunk elő, amelyek megfelelnek az európai normáknak.
  • Induló termékek piaci bevezetéséhez készítünk prototípust, illetve kisszériás szerszámokat is.
  • A szerszámokat a rajzi előírásoknak megfelelően optimalizáljuk, ezt követően azt csak installálni szükséges és megkezdhető a gyártás.
  • Maximális szerszámméret: 1000x500x500 mm (2 tonna)
 

Tervezés és gyártás egy helyen

A műanyag fröccsöntést a szerszámkészítést és a terméktervezést, annak ellenére, hogy egymáshoz szorosan kapcsolódó folyamatok, az ipar még mindig külön kezeli. Ez azért nem célszerű, mert sok esetben, sem a formatervező, sem az alkatrész tervező nem tudja, hogy hol vannak a fröccsöntés fizikai határai. Az alapvető tervezési hibák pedig leggyakrabban csak a szerszámpróba alkalmával derülnek ki. Éppen ezért a GIA Form-nál nemcsak fröccsöntéssel hanem termék analízissel, termék tervezéssel, szerszám tervezéssel és szerszámkészítéssel is foglalkozunk. Ez azért fontos, hogy elkerüljük a terméktervezésből eredő hibákat és a szerszám már az ideális állapotban készüljön el, ha mégis optimalizálni kell akkor, azt azonnal, helyben, a fröccsöntő üzemben lévő szerszámkészítő részlegen meg tudjuk tenni. Hiszen nem kevés idő, így pénzveszteség is egyben, ha többkörös szerszám módosítási folyamat áll előttünk. A szerszámkészítő és a fröccsöntő üzem közötti szerszámmozgatás számos esetben okoz nehézséget, késleltetve ezzel a nullszériát és a sorozatgyártást, de nem a GIA Form-nál!  

Ajánlatkéréshez, illetve további részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot, és bízza magát kollégáink szakértelmére!

KAPCSOLAT FELVÉTEL