GIA Form gyárlátogatáson voltak a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói

Blog
Ahogyan a korábbi cikkeinkből is kiderült már, a GIA Form számára kiemelten fontos, hogy támogassa azokat a fiatalokat, akik a szakma iránt érdeklődnek, vagy bármilyen formában kapcsolódnak. Éppen ezért a Design Szakosztály megkeresését is szívesen fogadtuk. A Budapesti Műszaki Egyetem néhány hallgatója, egy teljes körű gyárlátogatáson vehetett részt, Gaszt Attila - a GIA Form Kft. ügyvezetője vezetésével.    

Balogh Petrát, a Design Szakosztály elnökét kérdeztük a tapasztalatairól.

 

Kérlek egy pár szóban mondd el nekünk, hogy mi is a Design szakosztály és mi a célja!

  “A Design Szakosztály egy szakmai öntevékeny kör, a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán. A csapat főleg gép- és terméktervezőkből áll. A szakosztály célja az említett területek iránt komolyabban érdeklődő hallgatók tanórán kívüli, szakmai fejlesztése, látókörük szélesítése. Ennek érdekében saját projektekkel foglalkozunk, szakmai előadásokat, gyárlátogatásokat szervezünk.”      

Milyen forrásból ismerted meg a GIA Form-ot, és miért gondoltad, hogy hasznos lehet a szakmai kör tagjainak egy ilyen gyárlátogatás?

  “Idén egy új taggal bővült a csapatunk, akinek több éves ipari tapasztalata van. Tőle hallottunk a GIA Form-ról. A gyár azért volt érdekes számunkra, mert a tervezéstől egészen a megvalósításig lefedi az egész folyamatot, és mi ezt szerettük volna átlátni.”    

Összességében hogyan foglalnád össze a látogatás során szerzett tapasztalataidat,  mennyire valósult meg az, amit vártál ettől a lehetőségtől?

  “Teljesen megvalósult az, amit vártunk a látogatástól. Minden folyamatot láthattunk, és Gaszt Attila mindent nagyon részletesen bemutatott nekünk, a kérdéseinkre pedig teljes mértékben tudott válaszolni. Nagyon jó hasonlatokat hozott, hogy az egyes értékek mit jelentenek, így jobban el tudtuk képzelni, hogy milyen pontosságúak a fröccsöntő gépek, és milyen erők kellenek hozzá, hogy működjenek.”      

A GIA Form egyik különlegessége, hogy több mint 80%-ban robottechnológiával dolgozik, nem gyakori az ilyen modern üzem hazánkban. A csoport tagjai hogyan fogadták, hogy egy ilyen high-tech üzemet ismerhettek meg?

  “Nagyon tetszett minannyiunknak, hogy nem is kellett messzire mennünk ahhoz, hogy egy ennyire fejlett technológiával találkozzunk.“    

Volt valami, amit kiemelnél a látogatásról, ami kifejezetten érdekes, vagy hasznos volt?

  “Gaszt Attila kiemelkedően széleskörű szakmai tudása meglepő volt. Nagyon hasznos részleteket tudhattunk meg tőle, és végig látszott a lelkesedése a szakma iránt. Azt is elmesélte, ahogy megvette az első fröccsöntő gépét, és magától megtanulta kezelni. Az egyik tagunk úgy fogalmazta meg, hogy Attila a magyar fröccsöntő ipar Tony Stark-ja, mindent magától tanult meg, és mindenhez ért. :)     Összességében Gaszt Attila végig segítőkész volt, közelebb hozta hozzánk a folyamatokat, és sok részletes ismerettel gazdagodhattunk. Nagyon pozitív élményekkel tértünk vissza.”    

Szeretné Ön is a saját szemével megnézni, hogyan folyik a mindennapi munka nálunk, a GIA Form-nál? Gyárlátogatásunkra itt jelentkezhet.