EZEKET VEGYE FIGYELEMBE, HA FRÖCCSÖNTŐ ÜZEMET KERES!

Blog

A műanyag fröccsöntést és szerszámkészítést, annak ellenére, hogy egymáshoz szorosan kapcsolódó folyamatok, az ipar még mindig külön kezeli. Ez azért nem célszerű, mert sok esetben, sem a formatervező, sem az alkatrész tervező nem tudja, hogy hol vannak a fröccsöntés fizikai határai. Az alapvető tervezési hibák pedig leggyakrabban a szerszámpróba alkalmával derülnek ki. Annak érdekében, hogy időt és energiát, ezáltal költségeket takaríthassunk meg a gyártás-előkészítési folyamat során, összeszedtük milyen szempontok szerint érdemes fröccsöntő üzemet választani.

Tervezés és gyártás egy helyen

A lehető legjobb megoldás, ha olyan üzemet találunk, ahol nemcsak fröccsöntéssel, de szerszámkészítéssel is foglalkoznak. Ez azért lehet fontos, mert rengeteg esetben fordul elő, hogy a szerszámpróba alkalmával kiderül, hogy valamit javítani, korrigálni, azaz optimalizálni kell a szerszámon. Ilyenkor célszerű, ha ezt a módosítást azonnal, helyben, a fröccsöntő üzemben meg tudjuk tenni. Hiszen nem kevés idő, így pénzveszteség is egyben, ha többkörös szerszámmódosítási folyamat áll előttünk. A szerszámkészítő és a fröccsöntőüzem közötti szerszámmozgatás számos esetben okoz nehézséget, késleltetve ezzel a nullszériát és a sorozatgyártást.

Rugalmasság, ügyfélközpontúság

A tervezés során nem mindig tudunk olyannyira előre gondolkodni, hogy valóban a legapróbb, felmerülő akadályt is kiküszöbölhessük. Gyakran a szériagyártás folyamán, akár a megrendelő, akár a vásárlói visszajelzések alapján, szükséges lehet a termék gyártásának módosítása. Ebben az esetben a leghatékonyabb, ha egy olyan csapattal tudunk együtt dolgozni, akik előre viszik a folyamatokat és keresik a minél gyorsabb megoldási lehetőségeket. Fontos, hogy ügyfélként azt érezhessük, hogy számíthatunk a partnerre, akinek a mi gondunk megoldása mindig prioritás. Ez egy hosszú távú, jól működő együttműködés alapja.

Határidők betartása

Tudjuk, hogy mennyi minden múlik azon, hogy egy termék vagy akár csak egyetlen apró fröccsöntött alkatrész, megfelelő időben érkezik-e meg a megrendelőhöz. Hiába a legnyomottabb árak, hiába a sokat ígérő szlogenek, ha az üzem képtelen tartani a határidőket, az gyorsan elterjed az iparon belül és a megbízhatatlanságnak bizony súlyos ára van. Érdemes körbe kérdezni az egyes üzemekben szerzett tapasztalatokról, hogy meggyőződjünk arról, mennyire képesek határidőn belül dolgozni. Sok üzem túlvállalja magát, hogy a bevételét maximalizálja, de képtelen a vállalásait teljesíteni. Ez pedig sok veszteséget okozhat a megrendelőnek.

Minőség mindenekelőtt

A minőségi megfelelőséget a kiválasztott üzem referenciái által ellenőrizhetjük. Fontos tudnunk, hogy milyen cégeket tudhat a gyártó állandó megrendelői között. A nagymúltú vállalatok, kizárólag olyan üzemekkel gyártatnak, ahol minden elvárásukat maximális mértékben teljesítik. Mindemellett fontos szempont, hogy az üzem a megfelelő tanúsítványokkal, fiatal és korszerű high-tech gépparkkal rendelkezzen. Ezek a tényezők biztosíthatják a megrendelő számára azt, hogy minőségi problémája nem fog felmerülni a kiválasztott üzemben gyártott termékekkel szemben.

Beszállítói ellenőrzés

Számos ipari megrendelő és végfelhasználó szereti tudni, illetve a szigorú szabványok szerint készülő pl. egészségügyi termékek esetében az illetékes hivatal ellenőrizheti, hogy hol készülnek a fröccsöntött termékeik. Ezért az is fontos szempont lehet, hogy olyan reprezentatív üzem mellett döntsünk, amelyet bátran meg tudunk mutatni partereinknek, ha szeretnék ellenőrizni a gyártás körülményeit.

A GIA From Kft. a termék minőséget, a megbízhatóságot és a határidők betartását tartja szem előtt a saját termékek és a bérgyártás során egyaránt. Üzemünkben a fröccsöntéshez szükséges legapróbb munkafolyamatokig bezárólag, bármilyen feladatot ellátunk a legkorszerűbb gépek és évtizedes szakami tapasztalattal rendelkező szakembereink tudására alapozva.

Kérjen időpontot és látogasson el a 2017-es Év Gyára kitüntetést kiérdemlő üzemünkbe, vagy kérje árajánlatunkat, legyen szó részfolyamatokról, vagy akár teljes ipari projektmenedzsmentről!