fbpx

Esztergálási műveletek a GIA Form-nál

Blog
Az esztergálási műveletek nagyon széles körben végezhetőek, akár a technológiát, anyaghasználatot, vagy egy-egy feladat megoldásának komplexitását nézzük. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mire számíthat munkáink, megoldásaink változatosságának tekintetében, ha minket bíz meg esztergályos megrendelésével.

Az esztergálási műveletek optimalizálása

Az eljárás optimalizálására különösen nagy hangsúlyt kell fektetni az esztergálási műveletek esetében. Az alkalmazás során sok tényezőt kell figyelembe venni, hiszen az esztergálás számos fajtára bontható le, így minden esetben meg kell határozni azokat a műveleteket és anyagokat, amelyekkel a legjobb minőségben, valamint a legoptimálisabb költséggel legyártható az adott termék. Ráadásul ezekhez mind külön szerszámra és programozásra van szükség az optimalizált gyártás érdekében. Ezért különösen fontos a GIA Form-nál, hogy fiatalos, tapasztalt csapattal dolgozunk, akik elhivatottak, gondolkodásuk a szakma körül forog, így gyorsabban programoznak és minden adódó feladatra kreatívan keresik a legjobb megoldást. Persze ez nem csupán a csapaton, hanem a vezetőségen is ugyanúgy múlik. Fontos a szakmailag hozzáértő cégvezetés. Ez biztosítja a folyamatos fejlesztéseket és a megrendelőkkel való rugalmas kommunikációt is.

Széleskörű anyaghasználat

Az esztergálási műveletek a GIA Form-nál a legkülönbözőbb anyagokkal történnek: acél, rozsdamentes acél, műanyag, réz, alumínium, sőt, akár hőkezelt, edzett állapotban, kemény esztergálást is vállalunk!

Mi a GIA Form-nál, a megalkuvás nélküli esztergálásra törekszünk!

A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően az esztergálás is hatalmas változásokon ment keresztül. Afelé haladunk, hogy minél több forgácsolási művelet elvégezhető legyen egyetlen felfogásból. Miért fontos ez? Így nemcsak a komplexebb termékeket is gond nélkül le tudjuk gyártani, de mivel egy felfogásból készül el több művelet, így pontosabb, gyorsabb és gazdaságosabb is a termék gyártása. Például a GIA Form CNC esztergái hajtott szerszámmal is rendelkeznek, így az esztergagépen marási műveleteket is el tudunk végezni ugyanabban a munkafázisban. A folyamatos fejlesztések által, az esztergálási műveletek gyorsabbak és pontosabbak lehetnek, így többszörösen hatékonyabbak. 

A több mint 50 éve épülő szakmai kapcsolataink és gyártástechnológiai fejlettségünk lehetővé teszi, hogy különböző iparágak beszállítói legyünk, így széles körben vagyunk képesek kiszolgálni megrendelőinket. Számunkra fontos, hogy élen járjunk az ipari fejlesztések tekintetében, ezért üzemünk 85%-ban robottechnológiával ellátott, világszínvonalú gépparkkal rendelkezik.

Vegye fel velünk a kapcsolatot Ön is, ha egy precíz, megbízható, rugalmas CNC esztergályos üzemet keres!