Családok a GIA Form-nál

Blog
A GIA Form-nál többen is dolgoznak egy-egy családból, élettársak, házastársak, és testvérpárok is, valamint van két egyedi családi felállás is. A Tomeg családból anya és mindkét lánya, illetve a Tóth családból apa és mindkét fia nálunk dolgozik. Most Őket kérdeztük a tapasztalataikról.

A Tomeg család

Anyát és két lányát kérdeztük, hogy milyen az élet a GIA Form-nál.

Milyen a közös munka, származik valamilyen előny abból, hogy együtt dolgoztok?

Karin (anya): Nagyon jól tudunk együtt dolgozni, nagy előny, hogy a lányok tudják egymást helyettesíteni a kereskedelmi munkakörben. Én is jól tovább tudtam adni nekik a sok éves tapasztalataimat, nem kellett a saját kárukon megismerniük a buktatókat. Szokták mondani, hogy családdal dolgozni nem egyszerű, de nekünk nagyon jól megy. Mindhárman hálásak vagyunk, mert nem volt még olyan munkahelyünk, ami ilyen családbarát. A céget családias légkör jellemzi, támogatja a szabadidő és munka közötti összhang megteremtését. Persze itt is dolgozni kell, vannak elvárások, de sokat is nyújt a vezetőség, bármilyen kérdéssel lehet Attilához fordulni, nagyon emberközeli. Niki: Fantasztikus a közös munka. Amikor barátoknak mesélem, hogy a családommal dolgozok, mindenkinek a nehézségek jutnak eszébe, de én azt tapasztalom, hogy életem legjobb kollégái! Hatalmas előny, hogy ismerjük egymás gondolkodásmódját, emiatt félszavakból is tudjuk, mire gondol a másik. Sokkal rugalmasabbak vagyunk egymással, hiszen tudjuk, hogyan kell kezelni egymást. Mintha telepátiával dolgoznánk, sokkal hatékonyabb a munka. Ráadásul nekem ez nagy ajándék, hogy minden nap találkozhatok édesanyámmal és a nővéremmel. Andrea: Egyértelműen hatékonyabb és pörgősebb a munka, mind a napi rutin, mind a nagyobb volumenű feladatok esetén, mivel ismerjük egymás észjárását, és reakcióit.

Emlékszel olyanra, ami a cég felé terelt? Mi volt az, amit észrevettél a GIA Form-nál dolgozó családtagokon, és pozitívumként maradt meg benned, ami vonzóvá tette a céget?

Andrea: Vonzóvá tette és teszi is a céget az az értékrend, amit képvisel. A családcentrikusság, precizitás, tiszta jövőkép, megbízhatóság, a tisztelet és becsület, amivel a dolgozókkal bánnak, a harmónia, ami a légkört jellemzi. Hálás vagyok, hogy a számomra fontos értékeket megtaláltam a cégnél. Niki: Mindig azt láttam anyán is, meg a nővéremen is, hogy kiegyensúlyozottak, boldogok, nem látszik rajtuk az a hétköznapi stressz. Mesélték, hogy milyen egy családcentrikus cég, egy harmonikus légkör, amit utána én is megtapasztaltam. Ez tette olyan vonzóvá a céget. Gyakran mondom is, hogy én innen szeretnék nyugdíjba menni. :) A barátaim is látják rajtam, hogy amióta itt dolgozom, kisimultam. Olyan, mintha egy nagy család lennénk, mintha hazajönnék dolgozni, ez az első munkahelyem, ahová szeretettel, kiegyensúlyozottan jövök be, és ez felbecsülhetetlen.

Mi volt az, ami miatt támogattad, hogy a család fiatalabb tagjai is a GIA Form-nál dolgozzanak? Mik voltak azok az értékek, előnyök, amit te már tapasztaltál, hogy a dolgozóknak képes adni a cég?

Karin (anya): Szakmailag is nagyon sok fejlődési lehetőség van a cégnél, de a munkakörülmények, a légkör az, ami miatt szívesen ajánlottam a lányaimnak. Ide jókedvűen jön be dolgozni az ember, és szívesen végzi el a munkát. Ami még nagy előny, hogy a tanulást is támogatja a cég.  

A Tóth család

A Tóth család családfője élettársával, és két fiával dolgozik a GIA Form-nál. Sőt,  a nagyobbik fiú párja is a cégnél találta meg a helyét. Őket kérdeztük tapasztalataikról.

Mi volt az, ami miatt támogattad, hogy a család fiatalabb tagjai is a GIA Form-nál dolgozzanak? Mik voltak azok az értékek, előnyök, amit te már tapasztaltál, hogy a dolgozóknak képes adni a cég?

Jenő (apa): Régebbről ismertem Attilát, és tudtam, hogy szakmailag mennyire kiemelkedő a tudása, és azt is tudtam, hogy egy fejlődő cégről van szó, ahol van előrelépési lehetőség, ezért biztattam a fiaimat, hogy jöjjenek ők is ide.

Emlékszel olyanra, ami a cég felé terelt? Mi volt az, amit észrevettél a GIA Form-nál dolgozó családtagokon, és pozitívumként maradt meg benned, ami vonzóvá tette a céget?

Péter: Családcentrikus munkahelynek írták le, és én is tapasztaltam, hogy milyen családias a hangulat. A vezetőség is megértő és családbarát, ezen kívül az is vonzó, hogy adott a szakmai előrelépési, fejlődési lehetőség. Én operátorként kezdtem, most délutános gépbeállítónak tanulok egy pár hónapja. Attilát már korábbról ismertem, de jó volt vezetőként is megismerni, elismerem szakmai tudását. Nem tudunk olyat kérdezni, amire ne tudna érdemben válaszolni. Nem is kívánhatna jobb főnököt az ember. Gergő: Én is operátorként kezdtem. Nagyon tetszett, amit Attila kialakított, hogy a tervezéstől a gyártásig, az egész folyamatot körülöleli a cég, ezt nagyon jó látni.

Ezek szerint ez nem csak az ügyfeleknek jó, hanem a dolgozóknak is?

Gergő: Abszolút! Szakmailag rengeteget lehet itt fejlődni. Dolgoztam már néhány helyen, de itt olyan jó munkakörülmények vannak, amit ritkán tapasztal az ember. Nekem fontos, hogy szeressem a munkámat, és itt hatványozottan igaz ez. Szívem szerint innen mennék nyugdíjba! :)