FRÖCCSÖNTÉS AZ AUTÓIPARBAN

Blog

A fröccsöntés egy olyan gyártási technológia, mely lehetővé teszi a bonyolult elemek, így az autóiparban szükséges alkatrészek gyártását is.


Tovább

“Így lettem lézerhegesztő"

Blog

Interjú Fésüs Gergővel, a GIA Form Kft. fiatal kollégájával, aki nyári diákmunkásként kezdett a gyárban és innen lépett egyre fentebb azon a bizonyos ranglétrán


Tovább

Tehetséggondozás a GIA Formnál

Blog

"Jó szóval oktat..."

A GIA Form Kft. vezetője, Gaszt Attila nagyon fontos küldetésének tartja, hogy segítse és támogassa a fiatal, szakmabeli tehetségeket. Egyrészt azért, mert manapság az egyetemi képzések nagy része sajnos nem tudja biztosítani a gyakorlati rész elsajátítását. Másrészt meg a GIA Form nagy hangsúlyt fektet arra, hogy szakemberei tudását átörökítse és ezáltal továbbadja a következő generációnak.


Tovább

A nyomásérzékelő szenzor a fröccsöntő szerszám szeme

Blog

A fröccsöntő cégekkel szemben egyre fokozódó elvárás a reprodukálhatóan egyenletes, jó minőségű termékek szállítása. Természetes, hogy ezt várja a megrendelő akkor is, ha ugyanazt a terméket több fröccsöntő gépen hosszú ideig, eltérő alapanyag-szállítmányok felhasználásával kell gyártani.


Tovább

MIKOR VAN SZÜKSÉG LÉZERHEGESZTÉSRE?

Blog

Egy-egy ilyen szerszám hatalmas (1000-2000 bár) nyomásnak van kitéve és nem egyszer, hanem milliószor kell ellenállnia a ráható erőknek. Éppen ezért nem csoda, ha a folyamatos használat során idővel a szerszám zárófelületén kopás vagy sérülés keletkezik. Ilyen esetben pedig a teljes gyártás leáll, ami jelentős bevételkiesést, a megrendelő felé pedig presztízsveszteséget idézhet elő. Ma már létezik megoldás erre a problémára.


Tovább

TESZTELJE KÉSZ SZERSZÁMÁT INGYEN

Blog

Tudjuk, hogy a szerszámgyártók gyakran ütköznek abba a problémába, hogy nehéz megfelelő lehetőséget találni az elkészült szerszám kipróbálására. A GIA Form Kft. fiatal, modern gépparkkal felszerelt, 80%-ban automatizált fröccsöntő üzemében ingyenes szerszámpróbát biztosítunk minden ügyfelünknek, aki a próbát követően a széria gyártását is tőlünk rendeli meg


Tovább

TIZENÖTSZÖRÖS FORGALOM 15 ÉV ALATT

Blog

30 éve, hogy a hazai gazdasági és politikai körülmények kedveztek a vállalkozásalapításnak, abban a felpezsdült helyzetben Gaszt István, úgy döntött, hogy szaktudását az üzleti életben is kamatoztatja, szerszámgyártó családi vállalkozást alapított. Alig 15 év múlva, fia Gaszt Attila, a GIA Form jelenlegi ügyvezető-igazgatója megalapította a vállalatot, korlátolt felelősségű társasági formában. 2018 június 12-én ünnepelték ezt a kettős jubileumot, s az azóta elért eredményeket.


Tovább