fbpx

A CNC fémmegmunkálás múltja és jövője

Blog
Az összetett felépítésű fém alkatrészek precíz legyártásához nemrégiben még csak  egyetemes maró-, forgácsoló és esztergagépek álltak rendelkezésre, amelyek azonban a részletgazdag, aprólékos munkákra és sorozatgyártásra nem voltak képesek, a végtelennek tűnő gyártási időkről nem is beszélve. Az iparra jellemző hihetetlen mértékű technológiai fejlődésnek hála azonban ma már modern, számítógép vezérlésű CNC gépekkel dolgozhatunk.
Tovább

Esztergálási műveletek a GIA Form-nál

Blog
Az esztergálási műveletek nagyon széles körben végezhetőek, akár a technológiát, anyaghasználatot, vagy egy-egy feladat megoldásának komplexitását nézzük. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mire számíthat munkáink, megoldásaink változatosságának tekintetében, ha minket bíz meg esztergályos megrendelésével.
Tovább

Rovalma - nagy hővezető képességű - szerszámacél esettanulmány

Blog
A spanyol Rovalma cég egy újabb innovációt tett elérhetővé a szerszámanyagok piacán. Az átfogó kutatásaival, fejlesztéseivel, a legújabb gyártási technikákkal, valamint a mélyreható minőség-ellenőrzéssel jelentős eredményeket ért el. A Rovalma nagy hővezető képességű, HTCS 130DC szerszámacél különlegessége a 60 W/(m*K)-t meghaladó hővezető képessége, amely egyedülállóvá teszi a piacon. A GIA Form már ki is próbálta ezt a szerszámacélt, ami még csak éppen most jött be Magyarországra, és nemcsak megosztjuk a tapasztalatainkat ezzel kapcsolatban, de még a magyarországi kizárólagos forgalmazóval is beszélgettünk erről az újdonságról.
Tovább

Esztergálás alapjai a GIA Form-nál

Blog
Cikkünkben bemutatjuk, hogyan biztosítjuk megrendelőink számára a költségoptimalizált, rugalmas gyártást, hogyan tartjuk a felállított minőségi standardeket, tehát mindazt, amire épülnek az esztergálás alapjai a GIA Form-nál.
Tovább

CNC esztergálás a GIA Form-nál

Blog
Cikkünkben bővebben bemutatjuk CNC esztergálás szolgáltatásunkat és annak legnagyobb előnyeit. Olvasson tovább, ha még keresi az Önnek leginkább megfelelő CNC esztergályos üzemet!


Tovább

Kockázatcsökkentés és válságmegelőzés cégvezetőknek

Egyéb kategória
Nem tehetnek mást a cégvezetők - a mostani koronavírus járvány okozta gazdasági krízishez hasonló helyzetekben - minthogy egy kicsit visszatekintenek cégünk múltjára, reálisan átértékelik a jelenlegi helyzetet, majd az összegyűjtött információ kiértékelése, a következtetések levonása után a jövőre fókuszálnak. A GIA Form életében nem ez az első és valószínűleg nem is az utolsó válság, amivel szembe kell néznünk. Hiszen a gazdaság mindig is ciklikus volt, és az is marad, akár egy hullámvasút. Mi a lehetőségekhez képest azonban felkészülünk az ilyen helyzetekre, így képesek vagyunk remélhetőleg visszaesés nélkül vagy minimális visszaeséssel üzemelni ezekben az időszakokban is. Cikkünkben most eláruljuk azokat a cégpolitikai alappilléreket, amikkel a GIA Form dolgozik a kockázatcsökkentés és válságmegelőzés érdekében.
Tovább

Válságkezelés cégvezetőknek

Blog
A koronavírus járvány hatására bekövetkezett egészségügyi és gazdasági helyzet ellenére az élet nem áll meg, ahogy a gazdasági folyamatok sem. A cégek folyamatosan alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez, hiszen ezeket a helyzeteket lehet, sőt kell is kezelni. Nem szabad leállni, feladni. Egy ilyen kritikus helyzetben kiemelten fontos a cég kommunikációja, és egy jól átgondolt tervezés is! Ugyanis, ha a termelés ilyenkor teljesen leáll, akkor le fog maradni a versenytársak mögött, nem lesz képes a nulláról újra felvenni a lépést a gazdaság ritmusával. Mi a GIA Formnál ebben hiszünk, és eszerint folytatjuk a termelést. Cikkünkben megosztunk néhány gyakorlati tippet, amelyek Önnek is segíthetnek tovább pörgetni az eseményeket a cégben.
Tovább