A technológia, amivel világmárkák készülnek

Blog
A fröccsöntés lehetővé teszi a műanyag lehető legprecízebb, és megdöbbentően széles körű feldolgozását. Egy gyorsan fejlődő iparág, ami képes kiszolgálni a kreatív ötleteket a legváltozatosabb gyártási technológiákkal. Nem véletlen, hogy olyan sok világmárka is ezzel az eljárással készül. Cikkünkben bemutatunk néhányat.

Lego

Színes kínálatával minden korosztályt levesz a lábáról, de hogyan képes a legkülönbözőbb, legapróbb alkatrészeket tökéletes minőségben legyártani? Természetesen fröccsöntéssel. Minden Lego elem műanyag granulátumként kerül a Lego gyárba. Nagyrészt automatizált fröccsöntési technológiával lesz ebből a granulátumból a jól ismert kocka. Amikor a gyártás megkezdődik, a műanyag granulátum csöveken keresztül jut a fröccsöntő gépekhez. A gépek nagyon pontos öntőformákat használnak, a precíziós tolerancia 0.002 mm. Megolvasztják a granulátumot, befecskendezik megolvadt ABS-t a formába, és 25-150 tonna nyomást gyakorolnak rá. Ezután a Lego kockák lehűlnek, és tovább szállítja őket a gyártósor. Ez alapján készül minden darab Lego.

Ray-Ban

Az örökké trendi márka számára is a precizitás az első, ha gyártásról van szó. Hogyan készült az első Ray- Ban? A szemüvegkeretek jellegzetes Ray-Ban vonalának mély görbéje és kontúros körvonala miatt a fröccsöntő formák kialakítása összetett művelet volt. Ezért gyorsan létrehoztak egy komplex rendszert. A CNC programozó kialakította a szerszámokat egy sor program opció használatával, hogy elkészülhessenek az apró alkatrészekés design elemek. Több mint 80%-a standard forma, gyártása automatizált, egy beállítással és egy programmal készült.

A kép forrása: www.facebook.com/RayBan

 

Swatch

Az izgalmas Swatch órák is fröccsöntéssel készülnek. Elmar Mock, a Swatch társfeltalálója így mesél a kezdeti időszakról: Az álmom először nem az volt, hogy órát gyártsak, hanem hogy legyen egy fröccsöntő gépem. 1980-at írtunk, és órakészítő mérnökként dolgoztam a svájci ETA cégnél. Az a fröccsöntés technológia a legújabb high-techgyártási módot képviselte, de 500 000 svájci frank volt az ára a gyártáshoz szükséges komplett berendezésének. Végül sikerült. Annak ellenére, hogy a Swatch ma egy divatmárka, akkoriban a célunk csak az volt, hogy olcsón tudjunk gyártani. A gyártási innováció lényege, hogy ultrahangos hegesztést alkalmaztunk, aminek keretében a mechanikát közvetlenül a tokba építettük, ami ugyanabból a fajta műanyagból készül, mint amit a Lego is használ.  

A kép forrása: www.swatch.com

Ön is kreatív ötleteket szeretne megvalósítani? A több mint 50 éve épülő szakmai kapcsolataink és gyártástechnológiai fejlettségünk lehetővé teszi, hogy széles körben legyünk képesek kiszolgálni megrendelőinket. Modern üzemben, high-tech gyártástechnológiákkal, 85%-ban robotokkal, automatizált gyártással dolgozunk. Keressen minket megbízásával, mert a GIA Form gyors, precíz és nem ismer lehetetlent!