fbpx

A CNC fémmegmunkálás múltja és jövője

Blog
Az összetett felépítésű fém alkatrészek precíz legyártásához nemrégiben még csak  egyetemes maró-, forgácsoló és esztergagépek álltak rendelkezésre, amelyek azonban a részletgazdag, aprólékos munkákra és sorozatgyártásra nem voltak képesek, a végtelennek tűnő gyártási időkről nem is beszélve. Az iparra jellemző hihetetlen mértékű technológiai fejlődésnek hála azonban ma már modern, számítógép vezérlésű CNC gépekkel dolgozhatunk. Ezekkel a számítógép vezérlésű CNC gépekkel már komplex elképzeléseket is meg tudunk valósítani. Bármilyen aprólékos acél, rozsdamentes acél, műszaki műanyag, réz, alumínium alkatrészt le tudunk gyártani, akár kis és közepes szériákban, vagy akár sorozatgyártással is.

A GIA Form high-tech gépparkjában fellelhető, modern CNC gépek precíz pontossággal képesek életre kelteni a legaprólékosabb 3D modellt is. A munkafolyamatok során variábilis megmunkálási stratégia áll rendelkezésre.

A CNC fémmegmunkálás széles körben alkalmazható a különböző iparágakban a legkülönfélébb alkatrészek gyártásához. Jelenlegi megbízásainkat többnyire autóipari, orvostechnikai, élelmiszeripari és egyéb gyártóipari alkatrészek gyártása teszi ki.

Ezekkel a CNC gépekkel a fémmegmunkálás hatékonysága nagymértékben javul a kézi vezérlésű, egyetemes forgácsoló gépekkel szemben. Hiszen kiesik az eddig pl. a szerszámváltásra vagy a fokozatkapcsolásra számolt idő. A számítógép vezérlésű CNC gépek esetében az aritmetikai és logikai műveleteket a számítógépes számvezérlő (Computerized Numerical Control) végzi. Ezen felül pedig egyidejűleg akár több tengely mentén végzett, illetve nem egyenes menti mozgások végrehajtására is képesek, aminek köszönhetően sokkal komplexebb munkafolyamatokat is el tudnak végezni és így pontosabb, gyorsabb és gazdaságosabb is a termék gyártása.

Bármilyen iparágban is tevékenykedik, ha cége termékének, vagy a termék gyártásához szükséges berendezésének CNC fémmegmunkálás által elkészíthető alkatrészei vannak, a GIA Form precíz, tapasztalt kollégáira rábízhatja magát! CNC fémmegmunkálást igénylő sorozatgyártást, valamint egyedi, kis és közepes szériás gyártást végzünk modern üzemünkben, közel 60 éves szakmai tapasztalattal.

CNC fémmegmunkálás ajánlatkéréshez, illetve további részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot!