A cégtulajdonos felelőssége egy válsághelyzetben

Blog
Cégtulajdonosként felelősséggel tartozunk, nem csupán a saját cégünkért, hanem az abban dolgozó emberekért, közvetve pedig az ő családjukért is. A mi feladatunk az, hogy olyan vezetői döntéseket hozzunk, és úgy vezessük a vállalatot, hogy a válsághelyzetekben is biztonságot teremtsünk, a lehetőségekhez mérten. Hiszen, ha meg akarjuk óvni a vállalkozásunkat tudnunk kell, hogy annak lelke a dolgozóinkban rejlik.

A mostani új koronavírus okozta egészségügyi és gazdasági helyzetben összefogásra és felelősségvállalásra van szükség! Együtt kell dolgoznunk munkatársainkkal, a csapatunkkal, és nem a legegyszerűbb kiúton, hanem egy hosszú távú, jól átgondolt megoldáson. 

Ha valaki az egyszerűbb utat választja, és a munkavállalók kárára, értük felelősséget nem vállalva menti magát, akkor annak a cégnek, biztos alapokon nyugvó értékrend hiányában, hosszú távon nincs jövője.

Arról nem is beszélve, hogy mennyi idő és energia felépíteni egy jó csapatot, megtalálni a jó munkatársakat. Ha egyszer sikerül ezt megteremteni, nem szabad könnyelműen feladni az első gazdasági rizikó esetén, nem szabad azonnal az elbocsátások eszközéhez nyúlni. Sokszor beszélünk lojalitásról a munkaadó felé, de kevés szó esik erről fordítva. Pedig ez a bizalom oda-vissza kell, hogy működjön!

Arra kérem a hozzám hasonló cégtulajdonosokat, hogy ők is legyenek lojálisak a kemény munkával felépített csapatukhoz, és lehetőségeikhez mérten tartsanak ki ebben a nehéz helyzetben. Ne elbocsájtásokkal, és fizetés nélküli szabadsággal orvosolják a helyzetet, hiszen van más út is! Amikor minden visszaáll a rendes kerékvágásba, ez a lojalitás kifizetődik.

Hiszem, hogy azt kapod vissza amit adsz! 

Gaszt Attila

tulajdonos-ügyvezető