fbpx

ÍGY TÁMOGATHATTUK A MARTONVÁSÁRI ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ EGYESÜLETET

A GIA Form-nak lehetősége nyílt arra, hogy támogassa a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját. Dr. Pimper László, az egyesület elnöke mesélt nekünk a szervezetről és megosztotta velünk a közös projekttel kapcsolatos gondolatait.

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesületről…

“A Marton ÖTE már öt település (Martonvásár, Baracska, Gyúró, Ráckeresztúr és Tordas) területén, valamint a környező közlekedési utakon, így az M7 és M6 autópályák érintett szakaszain lát el önkéntes tűzoltósági feladatot, illetve esetenként máshol is segít.

Nem megszokott, hogy egyetlen szervezet, öt települést fed le, ez a kistérségi összefogás egy nagyon eredményes modell.

A kizárólag önkéntes munkával működő egységünkben tevékenykedő tűzoltók 2019-ben – a szabadidejüket feláldozva – összesen 4725 órában álltak készenlétben beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületként. Az év fennmaradó részében „közreműködő önkéntes tűzoltó egyesületként” voltunk riaszthatóak, mely vonulások során többnyire az Érdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Váli Önkormányzati Tűzoltóság egységeivel dolgoztunk együtt. Az év folyamán 107 tűz- és káreseményhez, összesen 124 vonulást teljesítettünk. Ebből 40 alkalommal önállóan, más tűzoltó egység közreműködése nélkül végeztük el a feladatunkat. Idén az év első felében már 65 alkalommal dolgoztunk különböző káresemények felszámolásán.”

Hogyan került kapcsolatba a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület a GIA Form-mal?

“Önkéntes egyesület lévén a szervezet szűkös anyagi lehetőségekkel rendelkezik, ezért az eszközeink és a járműveink elég korosak. Van egy nagyon különleges gépjárműfecskendőnk, egy 1995-ös, amerikai gyártmányú tűzoltóautónk. Ez az autó nemrégiben meghibásodott, egy kopásból adódó hiba miatt vált szükségessé a javítás. Nagyon sok esetben a csapatunk tagjai javítják meg a hasonló műszaki hibákat, amit csak tudunk, mi végzünk el. Ezesetben is két lelkes önkéntes tűzoltónk szerelte szét a meghibásodott részét az autónak és azzal szembesültünk, hogy egy különlegesebb fémmegmunkálásra lenne szükségünk az alkatrész javításához, amiben csak egy speciális felkészültségű cég tudna nekünk segíteni. Először Martonvásáron – az egységünk székhelyén – kértünk segítséget a hasonló profilú  esztergályos műhelyektől, akik a technikai felkészültség hiányában a GIA Form-hoz irányítottak bennünket. Ráadásul az egyik kollégám fia is a GIA Form-nál dolgozik, így egy korábbi beszélgetésből tudtuk, hogy milyen különleges gépekkel dolgoznak és speciális eszközöket készítenek, így megvolt az összeköttetés is, ezáltal gyorsan sikerült felvennünk a kapcsolatot.”

Hogyan zajlott a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a GIA Form közös projektje?

“A GIA Form-mal való kommunikáció nagyon pozitív élmény volt. A korábban megkeresett cégeknél rendre azt a választ kaptuk, hogy nincs olyan gépük amivel meg tudnák oldani ezt az összetett feladatot. AGIA Form-nál több különböző megoldást is felvázoltak számunkra, és az volt a kérdés, hogy hogyan készüljön el az alkatrész, nem az, hogy meg tudják-e csinálni. Ez nagyon kellemes és pozitív meglepetés volt számunkra. Az első személyes találkozás után abban maradtunk, hogy hamarosan kapunk egy árajánlatot. Egy óra múlva csörgött a telefonom, hogy a GIA Form szeretné támogatni az egyesületünk munkáját azzal, hogy térítésmentesen elkészíti ezt az alkatrészt. Nagyon jól esett a csapatnak a hozzájárulás, hiszen a saját szabadidőnkben, társadalmi szerepvállalásként csináljuk az önkéntes tűzoltó munkát, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, és mindig nagyon pozitív az, ha ezt mások hasonló hozzáállással ismerik el és segítik.

Hamarosan elkészült az alkatrész, és a következő vasárnap reggel már készenlétbe is állítottuk az autót.

A jármű és a munka fontosságát az bizonyítja, hogy még aznap volt egy villámárvíz Gyúrón, ahova már ezzel a járművel tudtunk kivonulni. Számos helyszínen segítettünk a vízzel elöntött területen, csecsemőt és kutyát is mentettünk.

Mindez annak is köszönhető, hogy a GIA Form közreműködésével sikerült megoldani a műszaki problémát és ismét használatba vehettük a járművet. Nagyon hálásak vagyunk és ezúton is köszönjük, hogy a GIA Form hozzájárult a munkánkhoz.”

A GIA Form vezetősége és csapata mindig szívesen áll ehhez hasonló, fontos ügyek mellé, és szívesen támogatja olyan emberek munkáját, akik maguk is egy közösség jólétéért dolgoznak. Ezért mi is a GIA Form-nál kifejezetten örültünk ennek a lehetőségnek.

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEINK