TESZTELJE KÉSZ SZERSZÁMÁT INGYEN

Blog

Tudjuk, hogy a szerszámgyártók gyakran ütköznek abba a problémába, hogy nehéz megfelelő lehetőséget találni az elkészült szerszám kipróbálására. A GIA Form Kft. fiatal, modern gépparkkal felszerelt, 80%-ban automatizált fröccsöntő üzemében ingyenes szerszámpróbát biztosítunk minden ügyfelünknek, aki a próbát követően a széria gyártását is tőlünk rendeli meg

Hol lehet lepróbálni a fröccsöntő szerszámot?

Nagyon sok esetben felmerül az a probléma, hogy egy termékfejlesztés végén elkészül a szerszám, de nincs egy olyan üzem, ahol a tesztelését el lehetne végezni. Ennek hiányában azonban nem lehet elkezdeni a gyártási folyamtatot, hiszen tanúsítani kell, hogy a szerszám az elvárásoknak megfelelően működik. Ezt minimum 3-5 körös próbafolyamat előzi meg, amelynek során, a szerszámon esetleg többször is módosításokat kell végrehajtani a tökéletes eredmény érdekében.
A szerszámgyártó csak optimalizált beállítási adatokkal és hivatalos mérési jegyzőkönyvvel ellátott szerszámot tud átadni a megrendelőnek. Ez a mérési jegyzőkönyv, ami tanúsítja, hogy a szerszám a követelményeknek megfelelő termék előállítására képes. Mivel a szerszámgyártó üzemek a legtöbb esetben nem rendelkeznek fröccsöntő kapacitással is, ezért sokszor gondot okoz a szerszámpróba elvégzésének helyszíne. Logikusnak tűnhet a megoldás, hogy a szerszámkészítő telepítsen egy fröccsöntő gépet is az üzemébe, amin aztán minden elkészült szerszámot tesztelhet. Az ötlet jó, de nem ennyire egyszerű.

Mi szükséges egy fröccsöntő gép üzemeltetéséhez?

A fröccsöntés egy igen precíz és összetett folyamat, ennek megfelelően nem mindegy, hogy milyen körülmények közt zajlik. Alapvető, hogy az adott szerszámot a gyártandó termékhez legjobban megfelelő, azaz ideális paraméterekkel rendelkező fröccsöntőgépen próbáljuk ki. Ebből következik, hogy egyetlen fröccsöntőgép beszerzése nem jelent megoldást a gyártott szerszámok tesztelésére. Az ideális paraméterekkel rendelkező gép kiválasztása mellett rendelkeznünk kell különböző perifériákkal. Például a megfelelő olajhőmérséklet érdekében vízhűtővel, annak érdekében, hogy az alapanyagban ne legyen a feldolgozás előtt nedvességtartalom alapanyag felszívó és szárító berendezéssel, és ne feledkezzünk meg a szerszámtemperáló berendezésről sem, ami az ideális szerszámhőmérsékletért felelős. Ezek a berendezések is sok millió Ft-os beruházást jelentenek.

Tegyük fel mégis beszereztük a fröccsöntőgépet a perifériákkal együtt, ezzel még nem oldottunk meg minden problémát. A granulátum és a szerszámok mozgatásához targoncára lesz szükségünk, a szerszámcserék lebonyolításához pedig egy darupályára illetve darura. Ezeknek a berendezéseknek a működtetése, karbantartása és felügyelete is az üzem költségét növelik. A humán erőforrás tekintetében szükség lesz gépbeállító-technológus szakemberre, illetve operátorokra is. De a raktáros, a logisztikus és a targoncavezető szakemberek munkája sem kihagyható a folyamatból. Ha minden és mindenki rendelkezésre áll, akkor a kötelező visszakereshetőség miatt gondoskodnunk kell a nyilvántartási rendszerekről és egy ERP rendszer működtetéséről. A kötelező tanúsítványok meglétéről valamint a tűzvédelmi, munkavédelmi rendszerek kialakításáról sem szabad megfeledkezni. Mindent egybevetve egyetlen fröccsöntő gép telepítése egy igen jelentős beruházás, magas költségvonzattal. Belátható, hogy egy-egy termék kipróbálása érdekében mindezt nem célszerű végig vinni.

Tesztelje kész szerszámát ingyen

Tudjuk, hogy a szerszámgyártók gyakran ütköznek abba a problémába, hogy nehéz megfelelő lehetőséget találni az elkészült szerszám kipróbálására. A GIA Form Kft. fiatal, modern gépparkkal felszerelt, 80%-ban automatizált fröccsöntő üzemében ingyenes szerszámpróbát biztosítunk minden ügyfelünknek, aki a próbát követően a széria gyártását is tőlünk rendeli meg. Többé nem kell azon gondolkodnia, hogy hol próbálja le elkészült fröccsöntő szerszámait. Szakembereink állnak rendelkezésére és az esetlegesen felmerülő problémák esetén készséggel segítenek Önnek!

Kérjen időpontot most, és bízza magát kollégáink szakértelmére!