MIKOR VAN SZÜKSÉG LÉZERHEGESZTÉSRE?

Blog

Egy-egy ilyen szerszám hatalmas (1000-2000 bár) nyomásnak van kitéve és nem egyszer, hanem milliószor kell ellenállnia a ráható erőknek. Éppen ezért nem csoda, ha a folyamatos használat során idővel a szerszám zárófelületén kopás vagy sérülés keletkezik. Ilyen esetben pedig a teljes gyártás leáll, ami jelentős bevételkiesést, a megrendelő felé pedig presztízsveszteséget idézhet elő. Ma már létezik megoldás erre a problémára.


More

TESZTELJE KÉSZ SZERSZÁMÁT INGYEN

Blog

Tudjuk, hogy a szerszámgyártók gyakran ütköznek abba a problémába, hogy nehéz megfelelő lehetőséget találni az elkészült szerszám kipróbálására. A GIA Form Kft. fiatal, modern gépparkkal felszerelt, 80%-ban automatizált fröccsöntő üzemében ingyenes szerszámpróbát biztosítunk minden ügyfelünknek, aki a próbát követően a széria gyártását is tőlünk rendeli meg


More

TIZENÖTSZÖRÖS FORGALOM 15 ÉV ALATT

Blog

30 éve, hogy a hazai gazdasági és politikai körülmények kedveztek a vállalkozásalapításnak, abban a felpezsdült helyzetben Gaszt István, úgy döntött, hogy szaktudását az üzleti életben is kamatoztatja, szerszámgyártó családi vállalkozást alapított. Alig 15 év múlva, fia Gaszt Attila, a GIA Form jelenlegi ügyvezető-igazgatója megalapította a vállalatot, korlátolt felelősségű társasági formában. 2018 június 12-én ünnepelték ezt a kettős jubileumot, s az azóta elért eredményeket.


More

ÉRDI KKV LETT AZ ÉV GYÁRA

News

Átadták az Év Gyára 2017 díjakat május 11-én, a budapesti Larusse Rendezvényközpontban és a 3 milliárd forint alatti éves nettó árbevétel kategóriában a GIA Form Kft. – fennállásának 15. jubileumi évében – megkapta a fődíjat, így egy évig viselheti az Év Gyára kitüntető címet.


More

ORGANIKUSAN A IV. IPARI FORRADALOMBAN

Blog
Gaszt Attilával, a GIA Form tulajdonos-ügyvezetőjével beszélgettünk arról, hogy mit jelent az ipar digitalizációja, a negyedik ipari forradalom a cég szempontjából.
More

MIBEN LEHETÜNK A LEGJOBBAK?

News
A Gyártás Trend magazin harmadik éve kiírt versenyén idén is indulunk! Az Év Gyára 2017 9 kategóriában keresi a legjobb magyarországi gyáregységeket. A verseny célja, hogy összetett szempontrendszer alapján megtalálja az év gyártó vállalatát, és a meghirdetett kategóriák győzteseit. A versenyen minden hazai gyártó egységgel rendelkező cég indulhat a meghirdetett 9 kategóriában.
More

IPAR 4.0 SZAKMAI NAPON VOLTUNK ÉS JÓ ÚTON VAGYUNK

News
Számos workshopra, szakmai konferenciára hivatalosak azok a gyártóvállalatok, amelyek jelenleg a magyar ipar jelentős részét teszik ki. Ezeken a rendezvényeken a legforróbb témák az ipar 4.0 elemeihez kapcsolódnak. Hogy mi is az az ipar 4.0? A mi meghatározásunk is elég képlékeny és számos elemet tartalmaz.
More

FOLYTATJUK A TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉSEKET

News
Kapacitásbővítési kihívásokra több megoldást is találtunk: miután tavaly bevezettünk egy innovatív szolgáltatást a gyártóiparba, a teljeskörű projektmenedzsmentet, valamint a szervezetfejlesztési- és gyártásirányítási folyamatainkat is átalakítottuk, idén a technológiai fejlesztésekre koncentrálunk.
More

A KÉZI VÉSŐTŐL A SZIKRAFORGÁCSOLÁSIG – GASZT ISTVÁN PORTRÉJA

Blog
Érden, az M6-os autópálya mellett, megpillantva azt a futurisztikus csarnokot, ami a GIA Form Kft. otthona, kevesen gondolnák, hogy egy többgenerációs családi vállalkozás történetének látványos elemét látja épp. Gaszt Istvánnal, a szerszámgyár és műanyag fröccsöntő alapítójával, 70. születésnapjának alkalmából beszélgettünk, 55 év munkájáról, a család szerepéről a vállalkozásban és a hazai gazdaságtörténet furcsa fintorairól.
More

ÚJABB MÉRFÖLDKŐ 4 ÉVRE CSÖKKENT A FRÖCCSGÉPEK ÁTLAGÉLETKORA

News

Az automatizációnak köszönhetően 2016-ra már kétszeres, egy évre rá pedig már két és félszeres volt a növekedés üteme a GIA Form üzemben. A 2014-es célkitűzéseink megvalósulásának utolsó szakasza a napokban zárul le azáltal, hogy fröccsöntő gépparkunk megfiatalítása végbemegy.


More