AHÁNYFÉLE KUPAK, ANNYI KÓNUSZ

Hírek

“A palackozó gép nemcsak tölti az üvegeket, de az is feladata, hogy a kupakokat rátekerje a palackokra. A kupakok különféle formájúak és fajtájúak lehetnek, betekerésüket pedig az úgynevezett kónuszok végzik. Valahányszor új kupak kifejlesztésére kerül sor, ezeket az alkatrészeket is egyedileg kell megtervezni és CNC forgácsolással elkészíteni” - mondta Pálmai Tibor.

A Bericap vállalatcsoport több mint 500 féle saját szabadalmú kupakot állít elő, fém kannára, üvegre, etilén palackra, 20 literes vízadagolóra, vagy éppen sima pet-palackra. Ezek gyártásához mind egyedileg tervezett kónuszokra van szüksége az üzemnek. Amellett, hogy az ügyfélkör bővüléséből adódóan számtalan új alkatrészt kell készíteni évente. Mivel egy ilyen kónusz átlagosan 4 évet bír ki, az alkatrészeket rendszeres időközönként cserélni is szükséges. “Ezért fontos számunkra, hogy olyan beszállítóval dolgozzunk együtt, akik megbízhatóak és folyamatosan reagálni tudnak az igényeinkre.” - tette hozzá a szakági igazgató.

Pálmai Tibor korábban az autóipar területén dolgozott, ahol jó kapcsolatot alakított ki a már akkor szerszámkészítéssel foglalkozó Gaszt Attilával, a GIA Form Kft. jelenlegi ügyvezetőjével. A meglévő munkakapcsolatot évek múlva mélyítették tovább az alkatrészkészítés területén. Jelenleg is a GIA Form üzemben készülnek a kupakok becsavarására szolgáló kónuszok a Bericap Bt. és partnerei számára.

Beruházás a partner igényeinek megfelelően

Kétévnyi együttműködést követően a Bericap Bt. igényeinek megfelelően a GIA Form Kft. olyan fejlesztéseket eszközölt üzemében, ami lehetővé tette a gyorsabb alkatrész készítési folyamatot. A GIA Form Kft. a megnövekedett alkatrész igényre reagálva további berendezéseket helyezett üzembe. “Több szikraforgácsoló gép egyidejűleg több alkatrészt tud megmunkálni, így nem probléma a 30-as széria gyártása sem náluk. Ez azt jelenti, hogy a legidőigényesebb munkafázist akár egyetlen hétvége alatt képesek elvégezni, ami számottevően csökkenti a kónuszok teljes legyártásához szükséges időt.„ - mondta Pálmai Tibor, aki szerint a gyakran előforduló sürgős megrendeléseiket nehezen tudnák enélkül teljesíteni.

Hatékony kommunikáció és szakértelem

Átlagosan 4-5 hetet vesz igénybe ezeknek a kónuszoknak a legyártása, a Bericap Bt. azonban gyakran kap olyan megrendelést, ami miatt sürgősen szüksége van az új alkatrész elkészítésére. Ilyen esetben a GIA Form képes akár hetekkel lerövidíteni a folyamatot. Ennek az egyik oka Pálmai Tibor szerint, hogy nincs az a máshol megszokott ügyfélkezelési struktúra, ami sok esetben megakadályozza a gördülékeny munkát. “Nem a klasszikus formát kell elképzelni, amikor egy ember tart kapcsolatot az ügyféllel. Itt sokszor fordul elő, hogy ha elakadás van, akkor az eszterga mellől a szakember hív fel közvetlenül, így nagyon hatékonyan tudjuk megvitatni a felmerülő problémákat. Volt már olyan, hogy egy sürgős munkával kapcsolatban vezetés közben hívott a kolléga és a parkolóba leállva azonnal meg is tudtuk keresni a megoldást. Nincs felesleges e-mailezés, vagy jóváhagyás, egyszemélyes kapcsolattartás, ami legtöbbször lelassítja az alkatrész előállítását.” - teszi hozzá az igazgató.

Szakszerű tervezés és stabil árképzés

Nemcsak a készítéshez, az alkatrész tervezéshez is a GIA Form szakembereinek munkáját veszi igénybe a Bericap Bt. Előfordul, hogy két fajta kónuszból kell egy harmadikat tervezni, vagy egy teljesen új típusra van szükség az újfajta kupakokhoz. Ilyenkor Pálmai Tibor szakmai vezetése mellett átlagosan 3-4 levélváltás alatt tervezik meg az új szerszámot a GIA Form szakemberei. “Teljesen új, egyedi igényeknek megfelelő alkatrész tervezésnél is ugyanolyan biztonsággal támaszkodhatok a szakemberek munkájára, mint amikor áttervezésről van szó.” mondja az igazgató. Emellett fontos szempont az is, hogy a GIA Form Kft.-re nem jellemző, hogy változtatná az árait, hosszú távon fix munkadíjjal tudnak számolni partnereik. Az árképzés mellett a magas szintű szakértelem és a rugalmas problémamegoldás az, ami a hatékony együttműködés alapját képzi Pálmai Tibor szerint.

A GIA Form Kft. CNC megmunkáló központjain a kis- és közepes szériák nagy pontosságú, precíziós forgácsolása acélból, rozsdamentes acélból és műszaki műanyagokból egyaránt elvégezhető.